Tuesday, March 3, 2009

Violarium's Stitched mailart contest - Violariumin kirjekuorikilpailu

The first envelopes for Violarium's stitched mailart contest have arrived! There's still almost one month time to stitch though :) All the information can be found at our site. Every stitcher is welcome to participate, please take a look at rules and great prizes!

Basically stitched mailart is an envelope that is made of fabric and decorated with different embroidery stitches. The idea is to stitch also the address of the recipient. There are some photos at our site and you'll find more inspiration in the Internet.

The theme has not been restricted, so you may stitch what you wish. When you've finished stitching, the envelopes must be sent to Violarium by post. It's wonderful to wait for the envelopes here and to see them arrive :) Happy stitching!

*****

Ensimmäiset kirjekuoret Violariumin pisteltyjen kirjekuorten kilpailuun ovat saapuneet! Pistelyaikaa on vielä kuitenkin jäljellä lähes kuukausi, hyvin ehtii vielä pistellä :) Tarkemmat tiedot löytyvät Violariumin nettisivuilta. Kilpailu on avoin kaikille, käy lukemassa tarkemmat säännöt ja tiedot hyvistä palkinnoista!

Pistelty kirjekuori on kuori, joka on tehty kankaasta ja joka on koristeltu ristipistoilla tai muilla kirjontapistoilla. Ideaan kuuluu, että myös vastaanottajan osoite on pistelty kankaaseen. Sivuillamme on joitakin esimerkkikuvia ja lisää ideoita löytyy Internetistä.

Kuorten aihetta ei ole mitenkään määrätty, joten kuoreen saa pistellä haluamiaan kuvioita. Kun kuori on valmis, se lähetetään Violariumiin postitse. On ihana odotella kuoria täällä ja nähdä niiden saapuvan :) Pistelyniloa!


No comments: