Friday, October 17, 2008

First Snow and other new Finnish designs - Ensilumi ja muita uusia suomalaisia malleja


First snow has not yet arrived this autumn, but this design has :) I've added these new, darling Finnish charts to Violarium's site today. The designer is Sari Ouni-Gröndahl and she finds inspiration from Finnish traditions and nature. The design above is called First snow and I stitched it on steel blue linen.

Below you'll see the same design as it's photographed into the chart cover and also some other designs. These are all colour coded for DMC threads and would look lovely as tiny bookmarks, cards, magnets, ornaments etc. I'd love to try to make a tiny flat-fold of one of the Christmas designs, it could be sent as a Christmas greeting instead of a card!

Have a happy weekend and happy stitching, see you again on Monday!

*****

Ensilunta ei ole vielä näillä korkeuksilla näkynyt, mutta nämä ihanat uudet suomalaiset mallit tulivat! Sari Ouni-Gröndahl on saanut inspiraation malleihinsa suomalaisista perinteistä ja luonnosta. Yläpuolella olevan mallin nimi on Ensilumi ja pistelin sen teräksensiniselle pellavalle.

Alapuolella sama malli kuvattuna mallipakkauksen kannessa ja myös muutama muu kuva näistä malleista. Kaikki mallit on värikoodattu DMC:n langoille ja näitä voi viimeistellä vaikkapa pieniksi kirjanmerkeiksi, magneeteiksi, korteiksi, joulukoristeiksi ja niin pois päin. Heti tuli mieleen, että jonkun jouluisen mallin haluaisin viimeistellä pieneksi "flat-foldiksi", eli sellaiseksi pöydällä seisovaksi koristeeksi. Sellainen olisi kiva lähettää joulukortin sijaan!

Mukavaa viikonloppua ja pistelyniloa, seuraavat kuulumiset Violariumista maanantaina!

No comments: