Monday, September 27, 2010

Biscornu (aka Fabric sneak peak)


Hand-dyed linen fabric
Pomme de Pin Courtisane thread

This autumn design is finished completely differently than the original design published in JCS Halloween issue, but it whispered biscornu to me... I have wanted to try this gorgeous thread colour since it arrived to Violarium and I think it's so autumnal!

Take a good look at the linen fabric the biscornu is stitched on :) It is hand dyed and a beginning of a brand-new co-operation and I'm very excited about this! The first lot of these washable hand-dyed fabrics will be for sale at our craft fair stand this autumn and then later at Violarium's site. I love this fabric.

There's a clear, illustrated biscornu finishing tutorial at Violarium's site if you've never done a biscornu. Have a happy autumn week and happy stitches!

****

Tämä syksyinen pistely näyttää ihan erilaiselta kuin alkuperäinen malli Just Cross Stitch -lehden syys-/lokakuun numerossa, mutta se kuiskaili minulle "biscornu"... Olen halunnut kokeilla tätä upeaa lankaa siitä saakka kun se saapui Violariumiin, minusta se on niin kauniin syksyinen!

Katsokaa tarkkaan pellavakangasta, jolle biscornu on pistelty :) Se on Suomessa käsinvärjättyä ja se on alku uudelle yhteistyölle, josta olen hurjan innoissani! Ensimmäinen erä näitä käsinvärjättyjä, pesunkestäviä pellavia tulee olemaan myynnissä osastollamme Tampereen messuilla marraskuussa (tai hyvin, hyvin varovasti toivoen ehkä, kenties, mahdollisesti jo Oulussa parin viikon päästä...). Messujen jälkeen kankaita saa myös Violariumin sivuilta. Ihastuin tähän kankaaseen ihan kokonaan.

Violariumin sivuilta löytyy selkeä, kuvallinen viimeistelyohje biscornun tekemiseen. Näitä pikku tyynyjä on todella helppo tehdä! Isona ne ovat sopivia vaikkapa neulatyynyiksi ja pienemmän voin ripustaa saksien perään tai laukkuun roikkumaan. Itse säilytän tällaisia isompia korissa koristeena.

Aurinkoista viikkoa ja ihania pistoja!

5 comments:

Ulla said...

Ihana biscornu Odotan mielenkiinnolla, että pääsen näkemään kankaasta parempia kuvia :-)

Oletko muuten menossa Seinäjoen käsityömessuille nyt tulevana viikonloppuna?

Lennu said...

Kiitos Ulla! En ole menossa Seinäjoelle, tänä syksynä olen messuilemassa Oulussa 9.-10. lokakuuta ja Tampereella 19.-21. marraskuuta.

♥ Sari ♥ said...

Oi että on herkullisen värinen lanka! Ja mielenkiintoiselta kuulostaa pesunkestävä käsinvärjätty kangas, jään mielenkiinnolla odottelemaan. :)

Virpi said...

Kangas kuulostaa mielenkiintoiselta! Voi kunpa pääsisi sinne Tampereelle!!!

"pappi puikoissa" said...

Hmm, toivottavasti pääsen katsastamaan kankaan livenä Treelle :)!