Friday, April 3, 2009

Violarium's stitching weekend - Violariumin ristipistoviikonloppu






Violarium's first stitching weekend was organized last weekend and we had so much fun! It was wonderful to meet so many stitchers and to stitch and chat and learn lots of new things. A special thank you for Lilian Kok, who arrived from the Netherlands to teach us.

Above you'll see part of the stitching done during the weekend. Lilian designed the tin top especially for us and the scissor fob has been designed earlier by her. Some stitchers changed some colours and all the results are gorgeous!

Below you'll see Lilian (white shirt) teaching and on the wall behind a glimpse of the mailart envelopes that arrived to Violarium's stitched mailart contest. They are all beautiful and I'll upload the photos into Violarium's website on April 14th for voting.

*****

Violariumin ensimmäistä ristipistoviikonloppua vietettiin viime viikonloppuna ja voi että meillä oli mukavaa! Kiitos hurjasti kaikille osallistujille, ihana kun tulitte mukaan. Oli niin mukava tavata teidät kaikki ja pistellä ja jutella ja oppia uusia asioita. Oli hienoa saada Lilian Kok Hollannista tänne opettamaan.

Yläpuolella olevissa kuvissa näkyy osa viikonlopun pistelyistä. Lilian suunnitteli rasian kannen erityisesti meitä varten ja saksikotelon hän on suunnitellut jo aiemmin. Osa pistelijöistä vaihtoi värejä oman maun mukaan ja kaikki lopputulokset olivat upeita!

Alapuolella olevassa kuvassa Lilian (valkoinen pusero) opettaa ja taustalla näkyy Violariumin kirjekuorikilpailuun saapuneita kuoria. Kaikki ovat tosi ihania, kuvat tulevat näkyviin kaupan sivuille 14. huhtikuuta äänestämistä varten.




Below some random photos from the weekend, we stitched in this beautiful, brand new, luminous room and everyone wanted to stitch beside this big table. We were 23 altogether, so a nice group, small enough to have an opportunity to get acquainted and chat with everyone.

*****

Alapuolella muutamia kuvia viikonlopusta sieltä täältä. Pistelimme isossa, uudessa, valoisassa huoneessa ja istuimme yhdessä suuren pöydän ääressä. Meitä oli 23, juuri sopivan kokoinen ryhmä siihen, että ehti tutustua kaikkiin ja jutella jokaisen kanssa.





Sari S. sent me this last photo below (thank you!) and I decided to add it here too as I think it is just so happy and describes the atmosphere of the weekend so well. There was so much laughter and happiness in the air and Lilian said she has never taught a group like this, with this much laughter :) In the photo there's Lilian on the left and me on the right. I've received so much positive feedback on the weekend that I will certainly organize another sooner or later.

*****

Sari S. lähetti minulle tämän alapuolella olevan viimeisen kuvan (kiitos Sari vielä!) ja ajattelin lisätä sen tähän loppuun, koska se kuvaa viikonlopun tunnelmaa niin hyvin. Ilmassa oli niin paljon naurua ja iloisuutta, Lilian sanoi, että hän ei ole koskaan opettanut ryhmää, jossa olisi ollut enemmän naurua :) Kuvassa Lilian on vasemmalla ja minä oikealla. Olen saanut niin paljon positiivista palautetta viikonlopusta (kiitos!), että järjestän varmasti toisen viikonlopun ennemmin tai myöhemmin.


No comments: